Binnenklimaat meten met CAIREHome

 

We CAIRE

Maak het beleid slimmer, de lucht schoner
en je leefomgeving gezonder.

 

We CAIRE

Maak het beleid slimmer, de lucht schoner
en je leefomgeving gezonder.

 

We CAIRE

Maak het beleid slimmer, de lucht schoner
en je leefomgeving gezonder.

De ramen open of juist dicht? Direct inspelen op de actuele luchtkwaliteit? De juiste informatie kunnen presenteren?

Met de CAIREHome fijnstof- en CO2-meter meet je zélf hoe het zit met de luchtkwaliteit binnenshuis. Op school, kinderdagverblijf of op kantoor. Het is een handzame en betaalbare plug & play oplossing om op elk moment van de dag de luchtkwaliteit te kunnen checken in élke ruimte in je pand. Met de kwantitatieve, realtime informatie kun je direct handelen. En je kunt ouders en medewerkers voorzien van de juiste informatie of het gesprek aangaan met beleidsmakers. Meten is de eerste stap in het verbeteren van de luchtkwaliteit in je directe leefomgeving.

Luchtvervuiling leidt tot serieuze gezondheidsrisico’s

Luchtvervuiling vormt in Nederland de derde doodsoorzaak. Wonen, werken of naar school gaan in vervuilde lucht is zeer schadelijk voor de gezondheid. Zeker voor kwetsbare groepen als longpatiënten, kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Helaas is luchtvervuiling vaak onzichtbaar. Fijnstof bijvoorbeeld is zo klein dat we het niet kunnen waarnemen en dat ons lichaam het niet kan filteren.
Fijnstof in de lucht komt van verkeer, vliegverkeer, industrie, bouwbedrijven, scheepvaart en landbouw. De luchtkwaliteit in ons drukbevolkte land is op specifieke locaties ronduit slecht. Een mooie blauwe lucht zegt niets. Het raam openzetten voor frisse lucht? Soms kun je dat juist beter niet doen! Sterker nog: de lucht buiten is soms slechter dan binnen. Slechte luchtkwaliteit  leidt tot gezondheidsklachten, verminderde concentratie en prestaties en op termijn ook tot een lagere levensverwachting.

Waarom zelf binnenklimaat meten

Als school, kinderdagverblijf of bedrijf kun je nu zélf iets doen: de luchtkwaliteit meten met de CAIRE meettechnologie, ontwikkeld door onderzoeksinstituut ECN. ECN heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van sensortechnologie van zeer hoge kwaliteit voor toepassing in de industrie. Deze technologie is nu voor iedereen beschikbaar: de CaireBox dienstverlening voor de professionele markt, de CaireCube voor buiten en de CAIREHome voor binnen.
Zelf fijnstof meten op kantoor of in school betekent dat je niet meer afhankelijk bent van geboden informatie. Je neemt als organisatie zélf verantwoordelijkheid. Je kunt direct reageren op de actuele situatie en je wordt een serieuze gesprekspartner voor beleidsmakers. De juiste gegevens leiden tot de juiste oplossingen. Zo kun je adequate maatregelen nemen en de lucht in de directe leefomgeving schoner maken. Weten hoe het zit is altijd de eerste stap!

De luchtkwaliteit zelf in de hand
Met een CAIREHome in de klas of in de vergaderzaal weet je altijd hoe de kwaliteit is van de lucht die je inademt. De slimme indicator hanteert de RIVM-codering en geeft op elk moment van de dag aan wat het gehalte van fijnstof en CO2 in de lucht is. Zo kun je meteen inspelen op de actuele waardes: de ramen sluiten of juist ventileren. De CAIREHome biedt als extra optie een ingebouwde alarmfunctie die direct waarschuwt wanneer de waardes overschreden worden.
Ook is het mogelijk de data te koppelen aan de luchtbehandelingsinstallatie. De gemeten waardes zorgen dan voor optimale aansturing van het luchtklimaat.

De kennis in handen om stappen te nemen
De CAIREHome meet PM1, PM2,5 en PM 10 en CO2. Omdat de sensortechnologie is ontwikkeld voor industriële toepassing, is de kwaliteit van de meting en de data zeer hoogwaardig. De CAIREHome bewaart alle meetwaarden, zodat je over langere tijd kunt meten. Omdat de CAIREHome verplaatsbaar is, kun je de luchtkwaliteit in alle ruimtes in kaart brengen. Ook kun je meerdere CAIREHomes koppelen, zodat je verschillende ruimtes tegelijk kunt monitoren. Met de meetgegevens kun je bijvoorbeeld ouders of medewerkers informeren over de situatie. En je kunt de gegevens overleggen in discussies of normen worden overschreden. Dat maakt je een serieuze gesprekspartner voor beleidsmakers.

Eenvoudig het binnenklimaat meten en makkelijk uitlezen
De CAIREHome levert zeer hoge kwaliteit data die je ook op afstand kunt inzien in een handige app voor je mobiel. De weergave is zeer visueel en eenvoudig te begrijpen. Dat geldt ook voor de rapportages die je per maand (optioneel) kunt aanvragen. Deze gegevens kun je goed gebruiken om te presenteren of te publiceren. Zo kun je aantonen dat luchtkwaliteit de hoogste aandacht in de organisatie heeft en dat je stappen neemt om risico’s te voorkomen.

Een netwerk voor nog meer inzicht
Hoe meer gegevens, hoe beter de situatie in kaart komt. Met de CAIREHome kun je daarom een netwerk maken. Via de app kun je je aanmelden bij de community en data delen met andere CAIREHomes en CaireCubes in de buurt. Samen kun je in gesprek over de luchtkwaliteit. Als bedrijf kun je samenwerken met andere bedrijven in de omgeving. En als gemeente kun je je verbinden aan initiatieven van bewoners of organisaties. Zo sta je niet tegenover elkaar, maar ga je samen aan de slag met het verbeteren van de luchtkwaliteit!

Plug & play installeren
Het installeren van de CAIREHome kun je met de meegeleverde handleiding <downloadbaar> eenvoudig zelf doen. Zodra je het apparaat aanzet, begint deze te meten. De voeding van de sensor is 8 – 30V gelijkspanning. Een 12V netadapter inclusief 10 meter snoer wordt meegeleverd. De sensor beschikt bovendien over een kleine back-up batterij voor het onthouden van datum en tijd. Je ontvangt van ECN een password voor gebruik van de app.

Voordelen CAIREHome op een rij

  • Mogelijkheid om een netwerk te vormen
  • Via app data delen
  • Plug & play installatie
  • Bewezen hoogwaardige sensortechnologie
  • Betaalbare mogelijkheid om zelf te meten

Garantie, service en onderhoud
De mate van onderhoud hangt samen met de mate van vervuiling op de plek waar de CAIREHome hangt. Jaarlijks onderhoud is meestal voldoende voor een goede werking van de fijnstofmeter. Voor garantie, onderhoud én service moeten de sensoren naar ECN worden opgestuurd. Op de CAIREHome heb je altijd zes maanden garantie.

Storingen en vragen
Geeft de CAIREHome een storing of heb je een vraag, dan kun je tijdens kantooruren contact opnemen met onze helpdesk via email. Binnen 48 uur krijgt u van ons reactie.

Wat kost de CAIREHome
CAIREHome stofmonitoringsensor € 350,- excl. BTW en excl. verzendkosten

Meer informatie & bestellen
Met onderstaand formulier kun je de CAIREHome bestellen. Je ontvangt van ons een bevestiging met factuur. Na ontvangst van betaling, wordt de CAIREHome binnen 2 weken geleverd.
Eerst meer weten? Vul het formulier in.

MWeten en verbeteren is

de core business van ECN

Meer informatie & bestellen
We vertellen je graag meer over de CAIRE-fijnstofmeters. Met onderstaand formulier kun je een offerte op maat aanvragen.
Natuurlijk kun je ons ook bellen: +31 88 515 4661. Brochures en handleidingen vindt u hier.

Ik ben geïnteresseerd in:
CAIREBoxCAIRECube

Ik wil graag:
informatiebestellen

Mijn gegevens: